Chokladbollar dulce de leche med havssalt

 
Höstens bitande kyla behövde en älskvärd gammeldags chokladboll men med lyx kant, en krämig kola med mörk choklad och havssalt är en vinnande kombination. Dessa godingar är jättegoda! Lyckobubbla när jag fotograferar mina sötsaker begär med min nya skönhet Canon EOS 80D, blir helt magiska! 
 
 
Chokladbollar
ca 25 stycken
 
4 dl havregryn
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl karamelliserd mjölk
4 msk kakao
0,5 dl starkt kaffe
 
Garnering
200 g mörk choklad
Havssalt 
 
Gör så här:
1. Mät upp alla ingredienser till smeten i en bunke. Arbeta ihop smeten till en tjock massa. Låt smeten stelna lite i kylen om den känns för lös för att rulla.
2. Forma smeten till bollar, lägg dem på ett fat med bakplåtsspapper och låt stelna i kylen.
3. Smält chokladen till garnering i mikron.
4. Doppa bollarna i chokladen och lägg dem på en bakplåtspapper. Strö havssalt över och låt stelna. 











Kom ihåg mig?
RSS 2.0