Kladdkaka med chokladfrosting och kola

 
Älskar choklad! Och vad passade då bra att det var kladdkakansdag i tisdags och chokladensdag i lördags. Så bakade en riktigt kladdig kladdkaka med ett täcke av mjölkchokladfrosting, toppad med kola och Dumle snacks. Barnslig och ljuvligt god!
 
 
Kladdkaka
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 dl Karamelliserad mjölk
 
Gör så här
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form, 20 cm. Smält smöret och ställ åt sidan. Rör ihop ägg och strösocker, tillsätt sedan de torra ingredienserna. Rör till sist ner det smälta smöret och arbeta ihop en klumpfri smet. Häll smeten i formen och och sen på med karamelliserad mjölk. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter, tag ut och låt svalna helt i kylskåp.
 
Mjölkchokladfrosting
200 g philadelphiaost
200 g mjölkchoklad
1 påse Dumle Snacks
 
Gör så här
Smält chokladen och låt svalna en aning. Vispa upp philadelphia fluffigt med elvisp i ett par minuter. Tillsätt sedan chokladen och rör ihop tills allt blandats väl. Grovhacka dumlesnacks och rör ner. Bred sedan frostingen på kladdkakan och toppa med Dumle Snacks

Morotskaka

 
Alla helgons helgen fika med höstlig morotskaka att minnas våra nära och kära. Den blev otroligt saftig med jättegod syrlig cream cheese som verkligen gifter sig med varandra, och därmed vackra färger att servera. 
 
 
Morotskaka
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
5. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt morotskakan svalna.
 
 
 
Cream Cheese Frosting
120 g mjukt smör
8 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
Lite lime saft
Lite rårivna morötter
 
Gör så här:
Vispa alla ingredienser krämigt till cream Cheese frostingen och bred frostingen över morotskakan. Hade lite rårivna morötter och socker blad till garnering.

Chokladbollar dulce de leche med havssalt

 
Höstens bitande kyla behövde en älskvärd gammeldags chokladboll men med lyx kant, en krämig kola med mörk choklad och havssalt är en vinnande kombination. Dessa godingar är jättegoda! Lyckobubbla när jag fotograferar mina sötsaker begär med min nya skönhet Canon EOS 80D, blir helt magiska! 
 
 
Chokladbollar
ca 25 stycken
 
4 dl havregryn
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl karamelliserd mjölk
4 msk kakao
0,5 dl starkt kaffe
 
Garnering
200 g mörk choklad
Havssalt 
 
Gör så här:
1. Mät upp alla ingredienser till smeten i en bunke. Arbeta ihop smeten till en tjock massa. Låt smeten stelna lite i kylen om den känns för lös för att rulla.
2. Forma smeten till bollar, lägg dem på ett fat med bakplåtsspapper och låt stelna i kylen.
3. Smält chokladen till garnering i mikron.
4. Doppa bollarna i chokladen och lägg dem på en bakplåtspapper. Strö havssalt över och låt stelna. 

Kanelbullar

 
Nu blir det nya bullar med min nya blogg (uppdaterar design layout) där jag kommer blogga om mina söta begär som jag bakar och fotograferar. Mys med bakning som ljuser upp när mörkret infaller denna årstiden, mina hembakade kanelbullar blev supergoda!
 
 
 
Kanelbullar - Grundrecept  
75 g smör (rumsvarmt) 
5 dl mjölk
1 pkt jäst 
2 msk socker 
½ tsk salt 
2 tsk stött kardemumma
1 dl vetemjöl  
 
Gör så här:
1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
2. Smula ner jästen i en degskål. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt matfettet i bitar, socker, salt och eventuell kardemumma.
3. Mät upp mjölet. Häll det luftigt direkt ur påsen i ett litermått. Skaka inte måttet. Tillsätt mjölet.
4. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
6. Arbeta ner degen med maskin eller knåda den lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.
7. Bred ut fyllning av smör, kanel och socker och rulla ihop till en rulle. Klipp eller skär rullen och lägg dem med snittytan upp i pappersformar eller på plåtar täckta med bakplåtspapper.
8. Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter.
9. Värm ugnen till 225-250°C. Pensla och pärla.
10. Grädda bullarna mitt i ugnen, 5-10 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk.
 
RSS 2.0