Morotskaka

 
Alla helgons helgen fika med höstlig morotskaka att minnas våra nära och kära. Den blev otroligt saftig med jättegod syrlig cream cheese som verkligen gifter sig med varandra, och därmed vackra färger att servera. 
 
 
Morotskaka
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
5. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt morotskakan svalna.
 
 
 
Cream Cheese Frosting
120 g mjukt smör
8 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
Lite lime saft
Lite rårivna morötter
 
Gör så här:
Vispa alla ingredienser krämigt till cream Cheese frostingen och bred frostingen över morotskakan. Hade lite rårivna morötter och socker blad till garnering.











Kom ihåg mig?
RSS 2.0